In ontwikkeling

In verkoop

In uitvoering

Gerealiseerd

Ekowood - Kortenoord Wageningen
Ekowood - Kortenoord Wageningen

Kortenoord

De verkoop van 4 duurzame en energiezuinige Ekowood woningen in nieuwbouwwijk Kortenoord in Wageningen is in volle gang. De woningen zijn ontworpen door Peter Keijsers van Bedaux de Brouwer Architecten en liggen aan de rand van de wijk met een vrij uitzicht over de landerijen. Ze worden gebouwd van duurzaam geproduceerd hout en zijn door o.a. maximale isolatie, lage energievraag, pv panelen en eenvoudige installaties ook nog eens zeer energiezuinig.

Wil jij ook energiezuinig wonen? Lees dan het laatste nieuws voor meer informatie en neem contact op met Barten Tiemessen makelaars: 0317-422600.

Over de locatie
19110_2021-11-04_B0_CMS

Gezond woonklimaat

De woningen worden verwarmd door infraroodvloerverwarming en -panelen. Uniek is de dampopen constructie. De wanden ademen en reguleren de vochthuishouding op een natuurlijke manier. De houtvezelisolatie heeft een hoge isolatiewaarde en is geluiddempend. Het is aangetoond dat onze woningen hierdoor een zeer gezond en plezierig binnenklimaat hebben.

Bekijk kavels
V009-1002-00-R_002

Zeer duurzame woning

Deze woning is bijzonder vooruitstrevend. Zo bestaat de woning grotendeels uit houtskelet, waarbij de isolatie ook van hout is. Dit hout is duurzaam geproduceerd. De verwerking van boom tot bouwmateriaal kost relatief weinig energie. Ook is er geen sprake van roofbouw; voor iedere gekapte boom die wordt gebruikt, geldt een terugplant verplichting. Het grote voordeel is de korte bouwtijd. De bouwpanelen worden namelijk prefab en klantspecifiek in de Ekowood Fabriek in Nederland gefabriceerd. Hierdoor zijn er minder vervoersbewegingen van en naar de bouwplaats en is er beduidend minder afval.

Bekijk woningen

Ontwikkeling

Brummelhuis

Realisatie

Ekowood Houses

Gebiedsontwikkeling

BPD

Verkoop en inlichtingen

Barten Tiemessen Makelaars